Fashion

Moda în timp de pandemie

Moda în timp de pandemie 2

Despre perioada pe care o traversează întreg globul pământesc nu mai are rost să povestim, deoarece vedem asta pe toate canalele media și în mass-media. Însă putem atinge mai mult decât tangențial un alt subiect, mai exact cum este afectată industria, mai cu seamă cea a modei. Cu toții cunoaștem reprecursiunile pe plan economic ale unei pandemii, dar iată cum putem susține în continuare economia și implicit industria modei, precum și ce activități am putea întreprinde în această perioadă în care ne este recomandată șederea în casă, iar in cazul in care aveti nevoie sa iesiti din casa, este recomandat sa va protejati impotriva virusilor din exterior cu masti de protectie special confectionate.

Reinventarea garderobei

Cu toții ne-am trezit brusc în situația în care suntem nevoiți să lucrăm acasă și mai cu seamă să ne petrecem majoritatea timpului în locuință, ceea ce poate fi ușor bulversant. Însă pentru a evita instalarea plictiselii urmată mai apoi de anxietate, vă propunem să ne încărcăm timpul cu activități productive pentru care ne vom mulțumi mai târziu.

Spre exemplu, în prezent avem mai mult ca niciodată timp pentru a ne face curățenie generală în garderobă, să scoatem afară absolut toate articolele vestimentare și să începem triajul acestora. Este bine să lăsăm la o parte toată îmbrăcămintea demodată, care nu ne mai vine sau care nu mai corespunde preferințelor noastre actuale.

Știți blugii aceia pe care i-ați păstrat în dulap cu gândul că poate mai slăbiți și vi se vor potrivi? Ei bine, acum este momentul pentru a scăpa de ei! Și păstrând numai ceea ce vă place cu adevărat, reușiți în sfârșit să vă definiți propriul stil vestimentar. Pentru că să recunoaștem, cu toții avem rafturi întregi cu haine, însă obișnuim să îmbrăcăm mai mereu aceleași câteva haine de care suntem cel mai atașați.

De asemenea, este o bună ocazie de a vă organiza dressing-ul pe sezoane, pe ocazii sau pe culori, lucru care vă va ușura mult decizia de a alege ce să purtați ori de câte ori trebuie să ieșiți din casă.

Reciclarea îmbrăcămintei, încălțămintei și accesoriilor

Ce putem face cu toate articolele vestimentare, de încălțăminte și de accesorizare despre care am stabilit că nu le vom mai purta? Cea mai la îndemână metodă ar fi cea a donării acestora, mai ales în contextul în care există numeroase persoane cu o situație materială precară, cărora le-ar prinde foarte bine o mână de ajutor. Fie că le donați la Crucea Roșie, la un eveniment de genul ”Copacul îmbrăcat” sau pe unul dintre grupurile de Facebook, cu siguranță acest mic gest va însemna mult pentru persoanele aflate în nevoie.

Există o soluție și pentru situațiile în care este vorba despre articole de lux care au avut prețuri ceva mai piperate și pe care nu vă îndurați să le donați. Urmăriți pe rețelele sociale datele viitoarelor târguri de tipul ”Shop my closet” și de îndată ce veți putea ieși din casă și organiza/participa la astfel de evenimente, le puteți valoriza și recupera măcar o parte din banii investiți în acestea. Și cu această ocazie faceți o bucurie și acelora care și-ar dori produse aparținând brand-urilor celebre, dar care nu au posibilitatea de a le achiziționa la preț întreg.

Avantajele pandemiei

Acum, după ce ați scăpat de tot ce vă era de prisos în garderobă, este momentul să identificați acele articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii care vă lipsesc. Odată identificate minusurile, ce ați putea face în această perioadă este să profitați din plin de shoppingul online și de tot ceea ce aduce cu sine.

Dat fiind faptul că sunt închise toate mall-urile și că economia trebuie să se mențină pe linia de plutire, magazinele online se întrec în reduceri și promoții, oferind cel mai adesea livrare și retur gratuite. Practic, vă aflați la doar un click distanță de toate acele articole care vă sunt necesare și pe care le puteți achiziționa fără nicio grijă și la prețuri mult mai accesibile.

Pandemia va trece, viața își va relua cursul firesc, iar voi veți avea din nou libertatea de a desfășura activități în aer liber și ar fi perfect ca acel moment să vă găsească cu garderoba bine pusă la punct. De aceea vă propunem să priviți partea plină a paharului și să profitați din plin de toate beneficiile acestei perioade.

Vă recomandăm să aruncați o privire și peste acele articole care altădată vi s-ar fi părut inaccesibile, deoarece acum este un moment perfect pentru a pune mâna pe ele, fiind la prețuri mai bune decât v-ați fi așteptat. Dat fiind faptul că statul în casă presupune cheltuieli relativ mai mici, puteți profita de ocazie pentru a vă răsfăța cu produse pe care în mod normal nu vi le-ați fi achiziționat.

Spre exemplu, ceasul acela la care râvneați de luni bune deja sau poate acei pantofi pe care îi tot adăugați și îi scoteați din coș de fiecare dată când accesați site-ul? Ori poate o rochie deosebită cu care să ieșiți în evidență la petrecerea de la cumpăna dintre ani? În această perioadă vă puteți lăsa imaginația să zboare oricât de departe, deoarece există o mare probabilitate de a se materializa tot ceea ce vă doriți la capitolul stil personal.

Articole similare